home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
  • Zo 11 Nov 10:00 - Diensten >>>
aankondiging
Protestantse Gemeente Voorburg

Welkom op de website van de wijkgemeente Martini, die kerkt in de Oude- of Martinikerk van Voorburg. Wij zijn een van de twee wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Voorburg en horen bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Pelikaanlezing Louis Couperus

Louis CouperusDrs. Ineke Verbeek geeft een Pelikaanlezing met als onderwerp

”Den Haag in de boeken van Louis Couperus” op donderdag 28 februari tussen 20:00 en 21:30 uur in de Voorhof

eline veereMisschien wist u het niet, maar 150 jaar geleden werd Louis Couperus in Den Haag geboren. Hij wordt beschouwd als één van de belangrijkste schrijvers van de Nederlandse literatuur. Zijn Haagse romans ‘Eline Vere’ en ‘Van oude mensen, de dingen, die voorbij gaan’ worden als meesterwerken beschouwd. De Koninklijke Schouwburg in Den Haag en de Rijswijkse Schouwburg besteden ook aandacht aan dit jubileum met het toneelspel: De kleine zielen.

Ineke Verbeek is een groot bewonderaar van Louis Couperus en zij zal het Den Haag in ‘De Boeken der kleine zielen’ belichten.

De Pelikaanlezingen worden georganiseerd om de communicatie tussen kerk en samenleving te bevorderen. De entree van € 5,- komt ten goede aan activiteiten georganiseerd door de Pelikaancommissie. In de pauze kunt u genieten van een kopje koffie of een glaasje wijn.

U wordt samen met familieleden en vrienden van harte uitgenodigd om deze interessante lezing te komen beluisteren!