home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
  • Zo 07 Apr 10:00 - Diensten >>>
aankondiging
Protestantse Gemeente Voorburg

Oude Kerk Open

windwijzer2

Oude Kerk Open  
De Oude Kerk, als cultureel monument, staat niet alleen open voor bezichtiging, maar opent ook haar deuren om mensen kennis te laten maken met de Kerk als eigentijdse kerkgemeenschap waar iedereen zich welkom mag weten.  

Eind mei begint het nieuwe seizoen.

De Oude Kerk is zaterdags van 11:00-16:00 open op: 
twee zaterdagen voor Pasen, alsmede op alle zaterdagen van mei t/m Open Monumentendag (2e zaterdag in september).

Er wordt een tentoonstelling van kruiswegstaties tentoongesteld in de kerk op de twee zaterdagen voor Pasen.
Leer hier meer over>>

Op iedere zaterdag is er een gastorganist die enige tijd het Marianneorgel bespeelt. 

Regelmatig treedt er een koor op met een inloopconcert.
 
Op een zaterdag in april  en op Open Monumentendag (13 september 2019) is het mogelijk om de toren te beklimmen tussen 14.00 en 15.00 uur. Daarbij zal de beiaardier, Gerda Peters, aan de speeltafel haar muzikale talenten aan de klimmers laten zien en horen. Beneden in de kerk kunt u dit ook volgen via een groot scherm en de cameraverbinding.  Lees meer over het carillon >>
 
sacristie_1Ook bieden we onze bezoekers gelegenheid om even tot rust te komen, met een van de medewerkers in gesprek te komen of zich even te bezinnen, bijvoorbeeld in het stiltecentrum. 

Op Open Monumentendag (zaterdag 8 september 2018) hopen we weer heel veel bezoekers te ontvangen. Dat is dan tevens de laatste zaterdagse openstelling van de Oude Kerk.

Tijdens de Voorburgse Lichtjesavond op 24 december, is de Oude Kerk open van 17.00 tot 20.00 uur. We zijn al weer bezig met het organiseren van het programma met orgelspel en koorzang. Zie hier foto's van lichtjesavond>> 

 

schildAl meer dan tien jaar is de Oude Kerk op zaterdag open voor belangstellenden en het is daardoor mogelijk om naast geschiedkundige en bouwkundige aspecten ook de activiteiten van de Voorburgse kerken toe te lichten. Per zaterdag zijn er er zes gastheren of gastvrouwen, die in twee ploegen van drie contacten leggen met de belangstellenden.

Er is behoefte aan nieuwe medewerkers. Daarom zijn met name leden vanuit alle Voorburgse kerken zeer welkom als gastheer of gastvrouw. Als u enkele zaterdagen in de periode mei t/m half september zo'n drie uur beschikbaar heeft en het leuk vindt om belangstellenden te ontvangen, dan bent u van harte welkom! Per seizoen lopen er ruim 2000 mensen de kerk binnen, dus uw gastheerschap wordt zeer op prijs gesteld.

Als u meer hierover wilt weten, neemt u dan contact op met Cor Hoek, tel. 070-4151115 of  Irene Feenstra tel. 3861118    mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Er zijn diverse artikelen te koop zoals ansichtkaarten, cd met (Oude Kerk) orgelmuziek en een aantal boekjes.

boekje_oude_kerkHet boekje over de geschiedenis (hiernaast afgebeeld) geeft een breed overzicht van de diverse monumentale aspecten van de kerk.

Dit boekje kunt u voor € 5,- kopen.

 

 Nadere informatie bij Cor Hoek, tel. 4151115 of Irene Feenstra tel. 3861118